Asistenții sociali din Bălți au ieșit la protest. Cer să le fie achitate restanțele salariale

Asistenții sociali din Bălți au ieșit la protest. Cer să le fie achitate restanțele salariale
Sursa foto: Telegram/newtv.md

Mai multe asistenți sociali din Bălți au ieșit la un protest pentru a cere să le fie achitate salariile. Potrivit presei locale, mitingul a fost organizat de către Partidul „Acțiune și Solidaritate”, Partidul Socialiștilor și de către fostul primar de Bălți, Nicolai Grigorișin.

Iurie Beșliu, președintele Comisiei pentru activități economico-financiare din Consiliul Municipal Bălți, a declarat în fața mulțimii că la ultima ședință a Comisiei cu majoritate de voturi s-a votat pentru achitarea restanțele la salariu de peste un milion de lei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„(...) Noi am examinat, am votat „pro”, dar în ședința Consiliului, din păcate, proiectul nu a întrunit majoritatea voturilor. (...) Ne asumăm angajamentul să convocăm cât mai curând ședința Consiliului Municipal și să votăm proiectul”, a declarat acesta.

Începând cu 1 ianuarie anul curent, finanțarea serviciului social „Asistență personală” se efectuează din bugetul de stat, iar unitățile de asistenți personali angajați de consiliile raionale și de primăria municipiul Bălți au fost transferate în subordinea agențiilor teritoriale nou-create.