Armata Naţională desfăşoară noi exerciţii militare cu rezerviştii. Antrenamentele vor avea loc timp de cinci zile

Armata Naţională desfăşoară noi exerciţii militare cu rezerviştii. Antrenamentele vor avea loc timp de cinci zile
Sursa foto: Telegram/Ministerul Apărării

Armata Națională anunță că în perioada 3 - 7 iunie curent va desfășura noi exerciții cu rezerviștii Forțelor Armate.

Potrivit instituției, activitatea de instruire durează cinci zile și are ca scop verificarea aptitudinilor rezerviştilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Conform programului de pregătire, aceștia vor desfășura ședințe teoretice și practice la diferite locuri de instrucție: trageri de luptă, acordarea primului ajutor medical, pregătirea NBC, pregătirea tactică și altele.

Instruirea se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

În perioada 4 - 7 iunie, militarii din cadrul Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” vor executa trageri de luptă pe timp de zi și de noapte, la Centrul de instruire al unității din municipiul Bălți.

Trageri de luptă pe timp de zi și noapte, la poligonul din Bălți. Precizările autorităților
Militarii din cadrul Brigăzii Infanterie Motorizată „Moldova” vor executa, în perioada 04 - 07 iunie curent, trageri de luptă pe timp de zi și de noapte, la Centrul de instruire al unității din municipiul Bălți. Cetățenii sunt îndemnați să-ți păstreze calmul ți să se informeze doar din surse oficial…