Aproximativ 1,4 milioane de persoane au fost recenzate în prima lună de Recensământ

Aproximativ 1,4 milioane de persoane au fost recenzate în prima lună de Recensământ
Sursa foto: statistica.gov.md

În perioada 8 aprilie - 9 mai au fost recenzate circa 1,4 milioane de persoane și 953 mii de locuințe, inclusiv cele neocupate. Biroul Național de Statistică (BNS) îndemnă populația să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ.

Recensământul Populației și Locuințelor din R. Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie - 7 iulie. Scopul Recensământului populației și locuințelor este de a produce statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării și nuclee familiale, locuințele în care populația își are reședința și condiții de trai, precum și despre clădirile în care sunt situate locuințele. Cetățenii care vor refuza să participe la recensământ riscă amenzi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Atenție, un nou tip de escrocherie! Datele de la recensământ NU sunt colectate la telefon
Autoritățile atenționează cetățenii despre un nou tip de escrocherie. Astfel, au fost raportate cazuri din partea populației precum că au fost contactați la telefon și li s-au solicitat datele bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ. Astfel, autoritățile anunță că datele de la r…