Aproape 15.000 de moldoveni au chemat ambulanța, într-o săptămână. Cele mai frecvente afecțiuni

Aproape 15.000 de moldoveni au chemat ambulanța, într-o săptămână. Cele mai frecvente afecțiuni
Sursa foto: Facebook/Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească

Peste 1.721 de moldoveni cu probleme respiratorii s-au adresat la medic, în perioada 13 - 19 mai curent, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Potrivit instituției, în perioada menționată numărul persoanelor care s-au adresat la medic cu traumatisme a ajuns la 1.366. Totodată, alte 57 persoane au avut de suferit în urma accidentelor rutiere.

Potrivit CNAMUP, peste 14.801 de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută.

„Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru persoanele cu următoarele urgențe: 3.925 urgențe cardiovasculare, inclusiv 59 pacienți cu sindrom coronarian acut și 2.080 urgențe neurologice, inclusiv 249 accidente vasculare cerebrale și 1.366 apeluri pe motivul diverselor urgențe traumatologice”, a notat instituția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În perioada menționată, 57 persoane au avut de suferit în urma a 51 de accidente rutiere. 45 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu alcool, medicamente, ciuperci, monoxid și dioxid de carbon. Totodată, au fost înregistrate 67 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții fizici, chimici și de mediu, printre care 43 de cazuri mușcături de animale/înțepături de insecte.

Din numărul total de persoane care au solicitat ambulanța, peste 5.981 de persoane au fost internate în spital, inclusiv 1.110 de copii.