ANSA retrage de pe rafturile din magazine un lot de banane, cu exces de pesticide

ANSA retrage de pe rafturile din magazine un lot de banane, cu exces de pesticide
Sursa foto: serts de la Getty Images Signature

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a depistat în comerț un lot de banane, cu exces de pesticide. Astfel, pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure, ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului din magazine.

Potrivit instituției este vorba despre 23 de tone de banane, care au fost comercializate în magazinele Linella și Fidesco în perioada 29 aprilie- 2 mai curent.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate, în baza bonului fiscal.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

ANSA precizează că în conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

Sursa foto: ansa.gov.md.