ANSA anunță despre două focare de pestă porcină pe teritoriul țării. Un caz, înregistrat la Pădurea Domnească

ANSA anunță despre două focare de pestă porcină pe teritoriul țării. Un caz, înregistrat la Pădurea Domnească
Sursa foto: forbes.ro.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) anunță că în perioada 1 - 8 martie anul curent, pe teritoriul țării, au fost înregistrate două cazuri de pestă porcină africană la mistreți. Potrivit ANSA, cazurile au fost confirmate în raionul Glodeni la rezervația naturală Pădurea Domnească și raionul Fălești la Ocolul Silvic Fălești.

„În focare se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină și este stabilită  zona infectată și de monitorizare. Totodată, a fost suspendată total mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale din raioanele Fălești, Glodeni și Rîșcani către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale, precum și plasarea pe piața a produselor și subproduselor parvenite de aici”, a notat ANSA.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Tot în această perioadă, au fost înlăturate patru focare de gripa aviară și alte focare sunt în fază avansată de eradicare.

ANSA îndeamnă crescătorii de păsări să țină păsările în interiorul curților și la observarea semnelor clinice să anunțe imediat medicul veterinar și solicită oamenilor să procure păsări din exploatații autorizate, însoțite de certificate veterinare în original.