AIPA a oferit agricultorilor subvenții de 269 milioane de lei în luna februarie

AIPA a oferit agricultorilor subvenții de 269 milioane de lei în luna februarie
Sursa foto: Rabenspiegel de la pixabay

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că de la începutul anului curent s-au valorificat peste 30% din totalul Fondului Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR).

Astfel, în prima lună a anului, AIPA a debursat pe conturile agricultorilor 252 milioane lei, iar februarie circa 269 milioane lei. Distribuția fondului luna trecută este următoarea:

  • 96,83 milioane de lei -  subvenții post-investiții;
  • 2,3 milioane de lei -  subvenții în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural;
  • 2,16 milioane de lei - pentru implementarea Programului LEADER;
  • 164,24 milioane de lei - pentru cereri de solicitare a subvenției complementare;
  • 3,14 milioane de lei – plăți directe în sectorul zootehnic;
  • 0,32 milioane de lei – dezvoltarea proiectelor Start- up.

Pe parcursul săptămânii trecute, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată peste 85 de milioane de lei. În perioada 12 - 16 februarie anul curent AIPA a autorizat transferul a peste 64 milioane de lei către agricultori.

Conform Legii bugetului de stat, mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul 2024 constituie 1,6 miliarde de lei.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a autorizat spre plată peste 85 de milioane de lei
Pe parcursul săptămânii trecute, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a autorizat spre plată peste 85 de milioane de lei. Potrivit responsabililor, procesul de examinare și autorizare spre plată a cererilor de acordare a sprijinului financiar recepționate în anul 2023 este în to…
Peste 64 de milioane de lei au ajuns în conturile agricultorilor într-o săptămână. Precizările AIPA
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că în perioada zilelor de 12 - 16 februarie anul curent a autorizat transferul a peste 64 milioane de lei către agricultori din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR). Asta se întâmplă în plin proces de…