AIPA a finalizat procesul de recepționare a dosarelor în cadrul programului „Managementul durabil al terenurilor”

AIPA a finalizat procesul de recepționare a dosarelor în cadrul programului „Managementul durabil al terenurilor”
Sursa foto: Oleg Magni de la Pexels

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că a finalizat procesul de recepționare a dosarelor în cadrul Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor” (MDT) din cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

Astfel, în perioada 1 - 30 aprilie curent, AIPA a recepționat 20 de dosare în cadrul Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor” (MDT).

„Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură depune eforturi considerabile pentru achitarea în termeni proximi a tuturor cererilor depuse în cadrul apelului”, a notat instituția.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În conformitate cu ordinul Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din 28 martie anul curent, grantul post – investițional va rambursa 30% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de 10.000 de dolari per producător agricol. Un beneficiar va fi eligibil pentru un singur grant post- investițional.

Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără:

  • semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare (tehnologii No-Till);
  • combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till);
  • echipamente și sisteme de irigare;
  • construcții hidrotehnice de captare a apei;
  • înființarea/reabilitarea de fâșii paravânt;
  • ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate;
  • înierbarea în jurul pomilor în livezi.
Astăzi este ultima zi când fermierii pot solicita granturi pentru tranziția către practici agricole mai sustenabile
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură(AIPA) reamintește că, termenul limită de depunere a dosarelor în cadrul Programului de granturi post investiționale „Managementul durabil al terenurilor”(MDT) din cadrul Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P) este 30 aprilie. La p…
Fermierii pot solicita granturi post investiționale pentru tranziția către practici agricole mai sustenabile
Începând de astăzi, fermierii pot solicita granturi post investiționale, care le vor sprijini tranziția către practici agricole mai sustenabile. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că a fost lansat cel de-al patrulea apel de depunere a dosarelor în cadrul Programului „Ma…