Agenția Medicamentului a autorizat șase medicamente noi. Lista preparatelor

Agenția Medicamentului a autorizat șase medicamente noi. Lista preparatelor
Sursa foto: ipn.md

Șase medicamente noi urmează să fie disponibile în farmacii. Cu vot unanim, membrii Comisiei Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) au autorizat joi, 23 mai, mai multe medicamente, dintre care șase noi.

Astfel, printre medicamentele autorizate primar, se numără:

  • Linzoget - antibiotic care acţionează prin oprirea dezvoltării anumitor tipuri de bacterii (germeni) care provoacă infecţii;
  • Helmadol 200 mg și 400 mg- un medicament antihelmintic şi antiparazitar, utilizat pentru tratamentul infecţiilor cauzate de o varietate de viermi şi paraziţi;
  • Clenbuterol - este utilizat pentru înlăturarea spasmului bronșic în astm și alte afecțiuni pulmonare;
  • Paracetamol Sopharma - un medicament care are un efect pronunțat de scădere a febrei și durerii;
  • Bonjigar capsule - este indicat ca parte a tratamentului complex al hepatitei cronice toxice, afecțiunilor vezicii biliare și ale căilor biliare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Printre medicamentele autorizare repetat, se regăsesc produsele farmaceutice:

  • Pepticer - utilizat în tratamentul ulcerului gastric și duodenal, a inflamației la nivelul esofagului (esofagită de reflux), revenirea esofagitei de reflux, tratamentul arsurilor în capul pieptului și a regurgitării acide, tratamentul infecțiilor provocate de bacteria Helicobacter pylori, în asociere cu antibiotice, tratamentul sau prevenirea ulcerului gastric sau duodenal la pacienți care necesită tratament continuu cu AINS (utilizate pentru tratamentul durerii sau inflamației), tratamentul sindromului Zollinger-Ellison.
  • Tiocton - utilizat pentru tratamentul tulburărilor de sensibilitate din polineuropatia diabetică.

Totodată, membrii Comisiei Medicamentului au aprobat unanim 528 modificări postautorizare pentru 154 medicamente autorizate.