Agenția de Mediu permite pescuitul scrumbiei de Dunăre. Când intră în vigoare ordinul

Agenția de Mediu permite pescuitul scrumbiei de Dunăre. Când intră în vigoare ordinul
Sursa foto: am.gov.md.

Agenția de Mediu anunță că începând cu data de 11 mai până la 9 iunie curent inclusiv va fi permis pescuitul scrumbiei de Dunăre. Potrivit instituției, decizia a fost luată la propunerea instituțiilor științifice.

„Pescuitul scrumbiei se permite doar în cursul zilei de la răsăritul soarelui şi până la asfinţitul soarelui, cu undiţe de toate formele şi lansete, în sectoarele de la km 331 în zona localităţii Vadul lui Vodă în aval de podul de peste fluviul Nistru până la satul Palanca şi în braţul Turunciuc”, a notat Agenția.

Numărul de cârlige pentru un pescar amator nu trebuie să fie mai mare de 5 la toate uneltele folosite, iar captura de peşte nu trebuie să fie mai mare de 5 kg pe zi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, instituția precizează că este interzis pescuitul scrumbiei în următoarele puncte:

  • la gura de vărsare în fluviul Nistru a afluenţilor Ciorna, Răut, Ichel, Bîc, Botna pe o distanţă de 500 m de ambele părţi ale gurilor şi pe cursul acestor afluenţi pe o distanţă de 500 m de la confluenţă în braţul Turunciuc pe cursul apei pe o distantă de 500 m de la ramificaţie;
  • în fluviul Nistru de la barajul lacului de acumulare Dubăsari pe o distanţă de 300 m în aval;
  • în fluviul Nistru, în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca şi în braţul Turunciuc, pe sectoarele de 100 m în amonte şi în aval de gurile de alimentare a bălţilor şi lacurilor; în fluviul Dunărea în limitele teritoriale ale R. Moldova.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului va verifica dacă sunt sunt respectate prevederile, iar încălcarea prevederilor prezentului ordin atrage răspundere în conformitate cu legislația în vigoare.