Administrația de Stat a Drumurilor dă start unui studiu. Pe ce trasee vor fi chestionați șoferii

Administrația de Stat a Drumurilor dă start unui studiu. Pe ce trasee vor fi chestionați șoferii
Imagine simbol. Sursa foto: Facebook/Ministerul Infrastructurii

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că în perioada 24 - 31 mai curent va desfășura un studiu origine-destinație (O-D), parte a proiectului „Elaborarea studiului de prefezabilitate pentru construcția drumului de centură a or. Chișinău, sectoarele 4, 5, 6”.

În cadrul acestui studiu, participanții la trafic și proprietarii de mașini vor fi anchetați. Potrivit ASD, aceștia vor fi opriți în zonele special amenajate (posturile de anchetă) de către agenții de circulație din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP).

În opinia ASD, aceste acțiuni sunt necesare pentru colectarea datelor esențiale în vederea evaluării și planificării corecte a proiectului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Locațiile posturilor de anchetă sunt următoarele:

  • Traseul R2 Chișinău-Bender-Tiraspol-M5, sectorul cuprins între km 18,500 – 19,500;
  • Traseul R3 Chișinău-Hîncești-Cimișlia-Basarabeasca-fr. cu Ucraina, sectorul dintre km 12,000 și 13,000 (doar direcția spre municipiul Chișinău).

ASD a precizat că obiectivul principal al acestui studiu origine-destinație constă în colectarea informațiilor detaliate privind nevoilor reale ale participanților la trafic, pentru optimizarea proiectului de construcție a drumului de centură al orașului Chișinău, sectoarele 4, 5, și 6, în vederea îmbunătățirii infrastructurii rutiere, creșterii siguranței și fluidizării traficului.