A treia farmacie subvenționată de stat a fost deschisă în satul Rîșcova din raionul Criuleni

A treia farmacie subvenționată de stat a fost deschisă în satul Rîșcova din raionul Criuleni
Sursa foto: amdm.gov.md

Cea de-a treia farmacie din cadrul proiectului guvernamental „Farmacie în satul tău” a fost deschisă pe 3 mai în satul Rîșcova din raionul Criuleni. Astfel, potrivit Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, cei peste 1000 de oameni din sat vor avea acces la medicamente chiar în localitatea lor, fără a fi nevoiți să meargă la farmaciile din oraș.

„Satul Rîșcova, cu peste 1.000 de locuitori, a așteptat de mult timp deschiderea unei farmacii în apropiere, iar inaugurarea acestei farmacii vine să răspundă acestei necesități. Oamenii din sat nu vor mai fi nevoiți să meargă în oraș pentru a-și procura medicamentele, ci vor avea acces la ele chiar în localitatea lor. De asemenea, farmacia va deservi rețeta electronică și va oferi medicamente compensate, facilitând astfel tratamentul pentru locuitorii săi”, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale într-un comunicat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Până acum, în trei localități din țară au fost deschise farmacii subvenționate de stat, din cele peste 7o de localități, selectate în prima etapă a proiectului guvernamental „Farmacie în satul tău”.

În prezent, în R. Moldova sunt autorizate 1.510 farmacii, care sunt distribuite neuniform, întrucât majoritatea sunt concentrate în municipii și centre raionale. Astfel, din cele 1.477 de sate din țară, doar 418 dispun de farmacii.

În satul Alexăndreni din raionul Sângerei a fost deschisă prima farmacie subvenționată de stat
Prima farmacie din cadrul proiectului guvernamental „Farmacie în satul tău” a fost deschisă pe 28 martie în satul Alexăndreni din raionul Sîngerei. La prima etapă, peste 7o de localități vor beneficia de farmacii subvenționată de stat. Pentru celelalte localități a fost inițiată o nouă procedură de…
În satul Căzănești din raionul Telenești a fost deschisă cea de-a doua farmacie subvenționată de stat
Agenția Medicamentului și dispozitivelor medicale anunță despre deschiderea celei de-a doua farmacii în cadrul proiectului guvernamental „Farmacie în satul tău!”. Farmacia a fost deschisă în satul Căzănești, raionul Telenești de către agentul economic Largus-Fer SRL. Urmăriți-ne și pe canalul nos…