A fost strămutată stația de așteptare de pe strada Bogdan Voievod din capitală, la o lună de la instalarea semaforului

A fost strămutată stația de așteptare de pe strada Bogdan Voievod din capitală, la o lună de la instalarea semaforului
Sursa foto: Facebook/Direcția Generală Mobilitate Urbană

O nouă stație de așteptare a transportului public a fost amenajată pe strada Bogdan Voievod, din sectorul Rîșcani, anunță Primăria municipiului Chișinău. Este vorba despre un pavilion dublu, care a fost deja conectat la rețeaua de iluminat public.

Potrivit municipalității, stația inițială a fost demontată, în contextul instalării unui semafor pietonal și relocării trecerii de pietoni.

„Astfel, pentru siguranța pietonilor a fost montat semaforul, un parapet de protecție, strămutată stația de așteptare și coborâte bordurile la cota drumului. La fel, a fost reparat trotuarul din vecinătatea stației”, anunță autoritățile.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, noul semafor pietonal permite fluidizarea traficului în zona rondului unde se intersectează 4 străzi importante: strada Kiev - bulevardul Moscova - strada Alecu Russo - Bogdan Voievod.

Anul trecut, în același scop, Primăria Chișinău a instalat un asemenea semafor pietonal și pe strada Kiev, unde la fel, fluxul de persoane este foarte mare.

Încă un semafor pietonal în sectorul Rîșcani al capitalei. Va fi strămutată și stația de așteptare a transportului
Trecerea pietonală de pe strada Bogdan Voievod din sectorul Rîşcani al capitalei, în zona sensului giratoriu din preajma restaurantului McDonald’s, va fi înlocuită cu semafoare pietonale. Potrivit municipalității, ulterior, va fi strămutată și stația de așteptare a transportului public. „Săptămâna…
FOTO/ Pe strada Kiev din sectorul Rîșcani al Capitalei a fost amenajată noua trecere pietonală
Municipalitatea anunță că lucrările de amenajare a noii treceri pietonale semaforizate de pe strada Kiev, din preajma rondului de la intersecţia cu bulevardul Moscovei, au fost finalizate. „Vechea trecere pietonală a fost strămutată, iar pentru fluidizarea traficului de pasageri şi transportul ruti…