A fost desemnat proiectul câștigător al concursului de soluții arhitecturale pentru noul sediu al TRM

A fost desemnat proiectul câștigător al concursului de soluții arhitecturale pentru noul sediu al TRM
Colaj ziar.md

Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) a anunțat astăzi că a fost desemnat proiectul câștigător al concursul de soluții arhitecturale pentru noul sediu al principalei instituții publice a audiovizualului din țara noastră.

„Conceptul propus de compania ARHI-STRAT DECO SRL reprezintă o  abordare inovatoare și răspunde  necesităților de modernizare ale Companiei ”, au precizat reprezentanții TRM într-o postare.

În continuare, ar urma să fie aleasă, tot prin concurs public, compania care va construi viitorul sediu al instituției publice.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Amintim că, pe 7 martie curent, „Teleradio-Moldova” anunțase că opt companii şi-au prezentat viziunile asupra aspectului exterior al clădirii, pe baza unor schiţe preliminare ce li s-a oferit de către instituţia comanditară.

Potrivit responsabililor, compania este în proces de refacere completă a infrastructurii sale, în condiţiile în care studiourile de emisie şi birourile în care lucrează angajaţii instituţiei „sunt perimate şi improprii” activităţilor moderne de radio şi televiziune.

„Instituţia are nevoie de spaţii moderne de lucru, precum şi tehnologii şi echipamente performante, pentru a-şi îndeplini în deplină măsură misiunea publică în corespundere cu Codului serviciilor media audiovizuale. În acest sens, furnizorul public de servicii media a preluat de la partenerii săi din Georgia un proiect de clădire, pe care l-a adaptat necesităţilor sale”, menționa atunci „Teleradio-Moldova”.
GALERIE FOTO/ Compania „Teleradio-Moldova” va avea un sediu modern. Cum ar putea arăta acesta
Compania „Teleradio-Moldova” (TRM) examinează, printr-un juriu de specialitate, opt de concepte arhitecturale pentru viitorul său sediu, care va cuprinde şi un studio autonom de proporţii, rezervat producţiilor audiovizuale de anvergură. Se întâmplă după ce la începutul anului 2024 a fost lansat un…