47 de șoferi, depistați în stare de ebrietate la volan. Câte încălcări au fixat polițiștii în weekend

47 de șoferi, depistați în stare de ebrietate la volan. Câte încălcări au fixat polițiștii în weekend
Sursa foto: Facebook/IGP

2.173 de șoferi din țară au fost amendați în acest weekend pentru că au depășit limita de viteză, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP). Potrivit instituției, alți 47 de conducători au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate.

Inspectoratul General al Poliției anunță că peste 3.700 de încălcări ale circulației rutiere au fost documentate de polițiștii de patrulare în acest weekend.

Astfel, 582 de șoferi nu au respectat indicatoarele rutiere de prioritate și semnalele de interzicere a semafoarelor, iar 146 de conducători auto conduceau vehiculul fără a avea cuplată centura de siguranță;

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, alți 554 de șoferi au oprit mijlocul de transport în locuri interzise, iar 118 șoferi conduceau vehiculul fără a fi supus reviziei tehnice anuale și lipsa poliței de asigurare de răspundere civilă auto.

Concomitent, 68 de șoferi au fost amendați pentru neacordarea priorității legale pietonilor sau cicliştilor, iar 28 de pietoni au traversat partea carosabilă în locuri interzise.

Polițiștii de patrulare au intervenit în 288 cazuri, solicitări parvenite la Serviciul Unic.