20.000 de elevi din R. Moldova vor primi pachete cu rechizite din partea Guvernului României

20.000 de elevi din R. Moldova vor primi pachete cu rechizite din partea Guvernului României
Sursa foto: DRRM

Guvernul României va susține și în acest an elevii din R. Moldova, prin intermediul proiectului „Cutia Școlarului”. Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, a anunțat că, de această dată, 20.000 de școlari din țara noastră vor primi pachete cu rechizite.

„Am început cu 1.000 de elevi. Anul acesta, vom avea 20.000 de elevi. Merg cu bucurie la început de an școlar prin satele și localitățile din R. Moldova, unde îi văd pe cei mici că simt bucuria noului început și mă bucur că putem să le dăm la început de an școlar un mic ajutor. Mai ales că sunt foarte mulți care nu și-ar permite ceea ce le oferim noi”, a precizat Adrian Dupu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit secretarului de stat al DRRM, în felul acesta, copiilor li se arată de la o vârstă fragedă cât de importantă este educația și că România îi susține.

Proiectul „Cutia școlarului” este realizat și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și are drept scop reducerea ratei abandonului școlar și sprijinirea elevilor din medii defavorizate. Anul trecut, 10.000 de elevi din 56 de școli din țara noastră au primit la început de an școlar pachete de cărți și rechizite din partea DRRM.