134 de elevi alolingvi au participat la Olimpiada Republicană la limba și literatura română. Lista premianților

134 de elevi alolingvi au participat la Olimpiada Republicană la limba și literatura română. Lista premianților
Sursa foto: mec.gov.md.

38 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română pentru elevii din clasele alolingve. Competiția s-a desfășurat la Liceul Teoretic „N. Gogol” din Chișinău în perioada 17 - 19 mai curent și a întrunit 134 de elevi din întreaga țară.

Premianții ediției din acest an sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile Bălți, Cahul, Chișinău, Drochia, Fălești, Florești, Sîngerei, Ungheni, UTA Găgăuzia.

Astfel, pe primul loc s-au clasat următorii elevi: Cazacu Elina, din cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic „Academia Copiilor”, Borovețcaia Xenia, elevă la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Cojocaru Ana, elevă la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” și Ivas Valeria din cadrul Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir”. Lista completă a premianților poate fi accesată aici.

Urmăriți-ne pe canalul nostru de Telegram

Elevii claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Olimpiada Republicană la Limba și literatura română pentru alolingvi, este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.