Ziua Europei. Pe 9 mai în centrul capitalei va fi organizat „Orășelul European”

Ziua Europei. Pe 9 mai în centrul capitalei va fi organizat „Orășelul European”
Sursa foto: Fb/European Union in the Republic of Moldova

Tradiționalul „Orășel European”, unde puteți descoperi tradițiile, cultura și bucătăria statelor membre ale Uniunii Europene, își va deschide porțile pe 9 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Ziua Europei 2024 va fi sărbătorită pe tot parcursul lunii mai, urmând a fi organizate activități culturale și interactive și la Bălți, Ungheni, Cahul, Orhei și ale localități din țară.

„Pe 9 mai este Ziua Europei. Vom celebra libertatea, pacea și prosperitatea.
Vino să sărbătorim împreună, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Ziua Europei este despre și pentru oameni. Este ziua în care ne reamintim că solidaritatea ne face mai puternici”, spune ambasadorul UE în Moldova, Jānis Mažeiks.

În Orășelul European din PMAN, vizitatorii vor putea cunoaște informații despre activitățile derulate în cadrul celor 30 de proiecte finanțate de UE în R. Moldova. Seara, publicul este așteptat la un concert susținut de ambasadorul UE în Moldova, Jānis Mažeiks, alături de Cristofor Aldea-Teodorovici & Orchestra, LUPII lui Calancea, Kalush Orchestra din Ucraina și alții.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, Festivalul de Film și Cultură Europeană va avea loc în mai multe localități ale Republicii Moldova în perioada 1-31 mai. Intrarea este gratuită pentru toți cei care doresc să descopere filmele, dansurile, expozițiile și muzica europeană.

Agenda evenimentelor dedicate Zilei Europei 2024, care urmează a fi organizate în țară pe parcursul lunii mai, o puteți găsi AICI.