Zeama moldovenească s-a ales cu loc de cinste în topul celor mai populare și cotate supe din lume
Zeama moldovenească a fost trecută pe lista celor mai bune și populare supe de pui din lume. În topul întocmit de TasteAtlas, zeama noastră tradițională ocupă locul trei la capitolul „Best rated”. În fruntea clasamentului se află Tailanda – cu supa Tom kha gai și România – cu ciorba rădăuțeană.
În clasamentul TasteAtlas, zeama noastră a obținut scorul de 4,5 și este descrisă drept „cel mai bun remediu pentru mahmureală”.
„De obicei, constă din bulion de pui de casă, care este preparat cu un pui întreg mai mic, apă, tăiței de casă și o varietate de legume și ierburi tocate fin”, se indică pe site.
Pe lângă faptul că a reușit să ocupe un loc de cinste în topul celor mai bune supe, zeama moldovenească a intrat și în lista celor mai populare.
Astfel, aceasta se situează pe locul 19 din 41 la categoria „Most popular”. În cazul de față, clasamentul este condus de Caldo de pollo (Mexic), Tom kha gai (Tailanda) și Chicken Pho (Phở gà, Vietnam).
Vecinii noștri de peste Prut au tocmai trei poziții în acest top. Ciorba de pui se situează pe locul cinci, supa de pui cu tăiței – pe locul 14, iar ciorba rădăuțeană ocupă locul 15.
TasteAtlas este o enciclopedie a aromelor, un atlas mondial de preparate tradiționale, ingrediente locale și restaurante autentice. Fondat în 2015 de jurnalistul și antreprenorul croat Matija Babić, proiectul a fost lansat abia la sfârșitul anului 2018.