VIDEO/ „Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”. Marș feminist la Chișinău

VIDEO/ „Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”. Marș feminist la Chișinău
Colaj ziar.md

Mai multe persoane au participat, la Chișinău, la un marș cu genericul „Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”. Organizatorii acțiunii susțin că prin marșul feminist din acest an au dorit să amplifice mesajul că violența de orice formă este inacceptabilă și să sublinieze importanța sprijinului comunitar pentru victime.

Marșul Feminist marchează anul acesta a 10-a ediție și este organizat de activiști care pledează pentru reprezentarea egală a femeilor în viața publică. Anual, acțiunea adună sute de persoane care vin la marș cu pancarte și mesaje personalizate.

„Anul acesta, ne concentrăm atenția asupra unui subiect de o gravitate profundă - fenomenul violenței sexuale. Prin alegerea acestei teme, dorim să amplificăm mesajul că violența de orice formă este inacceptabilă și să subliniem importanța sprijinului comunitar pentru victime”, anunță organizatorii.

Participanții la marș au mers cu pancarte și eșarfe violete prin centrul Chișinăului, cerând dreptate și egalitate pentru femei. Manifestația, care a început în fața centrului comercial „Unic” a avut ca punct final Parcul Dendrariu, fiind însoțită de ritmurile tobelor. La eveniment a fost observat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, ministrul Educației, Dan Perciun, și deputata Doina Gherman.

Marșul Feminist este organizat în cadrul Festivalului Feminist, care se desfășoară în perioada 1-10 martie și are peste 20 de evenimente tematice organizate de organizațiile non-guvernamentale din domeniu sau activiste și activiști civici.