VIDEO/ Percheziții la Vulcănești. Polițiștii au ridicat mai multe arme și muniții

VIDEO/ Percheziții la Vulcănești. Polițiștii au ridicat mai multe arme și muniții
Sursa foto: Poliția R. Moldova

Polițiștii au efectuat percheziții la două persoane, cu vârstele de 45 și 48 de ani, din raionul Vulcănești, suspectate că ar deține ilegal arme și alte obiecte folosite la acțiuni de braconaj în zona de sud a țării. Preliminar, munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice.

Potrivit Poliției, în urma acțiunilor întreprinse la domiciliile celor doi bărbați, polițiștii au depistat și ridicat o armă lungă cu țeava lisă de model necunoscut, o armă lungă cu țeava lisă de model TOZ BM calibrul 16x70 mm, o armă lungă cu țeavă lisă de model Fabarm XLR HP de calibrul 12x76 mm, o armă lungă cu țeava lisă de model CIFSAN CSP-555 calibrul 12x76 mm, o armă lungă pneumatică de model GAMO și cartușe de calibrul 12 mm, unele dintre ele fără acte de provenință și cu  încălcări la deținere  și păstrare.

„Preliminar, munițiile erau adaptate și folosite de către suspecți pentru vânătoarea animalelor sălbatice, în lipsa autorizației corespunzătoare și în perioada interzisă. Bunurile au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice și traseologice, pentru stabilirea faptului dacă acestea au fost folosite și în comiterea altor infracțiuni”, anunță oamenii legii.

Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea circumstanțelor în care armele au fost dobândite, inclusiv acțiuni procesuale de stabilire a scopului păstrării acestora și a altor persoane implicate.

Conform legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă închisoare de la 2 la 7 ani, cu privarea de dreptul de deținere sau port şi folosire a armei.