Un tânăr de 21 de ani care a fost electrocutat, salvat de medici după 77 de zile de tratament intensiv

Un tânăr de 21 de ani care a fost electrocutat, salvat de medici după 77 de zile de tratament intensiv
Sursa foto: IMSP Institutul de Medicină Urgentă

Un pacient de 21 de ani, care la data de 1 august a fost electrocutat și a suportat un stop cardio-respirator, a primit o nouă șansă la viață, după 77 de zile de tratament intensiv medicamentos în Secția terapie intensivă.  Cazul a fost făcut public de reprezentanții Institutului de Medicină Urgentă (IMU) din Capitală, marți, 14 noiembrie.

În circumstanțe necunoscute, tânărul a fost electrocutat și a suportat un stop cardio-respirator, la data de 1 august.

După minute bune de resuscitare cardio-pulmonară cu succes și restabilirea ritmului cardiac și a parametrilor vitali,  pacientul a fost stabilizat și stabilit diagnosticul în zona roșie din cadrul Departamentului de Primiri Urgențe IMU și internat în Secția Terapie Intensivă”, au relatat reprezentanții instituției medicale.

La internare, tânărul a fost diagnosticat cu: Encefalopatie hipoxico-anoxică post - resuscitare. Coma III. Stare septică. Contuzie pulmonară. Contuzie de cord. Tetrapareză spastică.

Din data de 17 octombrie și până la 6 noiembrie, pacientul a continuat tratamentul în Secția epileptologie

Mulțumesc din tot sufletul echipei din această Secție pentru tot ce au făcut pentru fiul nostru, pentru cât de mult și cât de bine s-au ocupat de el. Ne-au răbdat pe noi, dar și pe el. Bineînțeles că lacrimile nu s-au mai oprit, în toată această perioadă ne-am rugat pentru el și pentru ca medicii să facă totul corect. Mulțumesc medicilor care în această perioadă ne linișteau și ne spuneau că totul va fi bine și s-au comportat foarte frumos cu noi”, a spus Vera, mama tânărului de 21 de ani.

Potrivit instituției medicale, în afara tratamentului clasic cu medicație, pacientul a beneficiat de proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, masaj și elemente din terapia ocupațională, direcționate spre recuperarea mișcărilor atât în membrele superioare, cât și în membrele inferioare.  De asemenea,  su fost efectuate exerciții pentru creșterea forței, rezistenţei, coordonării și echilibrului, inclusiv adaptarea la poziția verticală, toate fiind efectuate sub controlul strict al funcțiilor vitale.