Un nou concurent la șefia primăriei din Bălți. PSDE și-a desemnat candidatul pentru alegerile locale

Un nou concurent la șefia primăriei din Bălți. PSDE și-a desemnat candidatul pentru alegerile locale
Sursa foto: Partidul Social Democrat European

Partidul Social Democrat European (PSDE), fostul Partid Democrat din R. Moldova, l-a desemnat pe Vasile Guțu în calitate de candidat la funcția de primar general al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut miercuri, 10 septembrie, pe pagina de Facebook a partidului.

„Sunt sigur că vom obține un rezultat foarte bun în alegerile locale generale, deoarece avem în echipă oameni profesioniști, responsabili, cu experiență, care au demonstrat pe parcursul timpului că pot realiza lucruri concrete pentru cetățeni și pentru țară.

Candidatura lui a fost susținută cu vot unanim în cadrul ședinței lărgite a Biroului executiv al Organizației Teritoriale PSDE Bălți”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

Potrivit datelor oficiale, Vasile Guțu este directorul sucursalei din Bălți a Î.S. „Poşta Moldovei”. În ianuarie 2021, Vasile Guţu, a fost impus să scrie cerere de demisie din funcția de director a oficiului Poștei Moldovei din Bălți pentru faptul că nu a acceptat să îndeplinească indicaţiile directorului ÎS „Poşta Moldovei”, Vitalie Zaharia, şi să facă campanie electorală pentru Igor Dodon.

În noiembrie 2022, PDM și-a schimbat denumirea în PSDE, iar președinte al formațiunii a fost ales Ion Sula, președinte al Organizației Teritoriale PDM Ialoveni, ex-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, ex-director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Numele candidaților care și-au anunțat intenția de a participa la alegerile locale din toamnă la șefia primăriei mun. Bălți:
– Aureliu Filipp, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM);
– Vladimir Rusu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS);
– Nicolai Grigorișin, candidatul Partidului Schimbării.

La 5 noiembrie 2023 în R. Moldova vor avea loc alegeri locale generale în toate unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I – municipii, orașe, sate (comune), și de nivelul II – raioane, municipiile Chișinău și Bălți.

Pentru a fi validate, la alegeri trebuie să participe cel puțin 1/4 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale din fiecare circumscripție.