Un caz de rabie și un caz de pestă porcină, înregistrate în țară pe parcursul săptămânii trecute

Un caz de rabie și un caz de pestă porcină, înregistrate în țară pe parcursul săptămânii trecute
Colaj ziar.md

Săptămâna trecută, pe teritoriul R. Moldova a fost înregistrat un caz de rabie la vulpe în raionul Anenii Noi și un caz de pestă porcină africană la porci domestici în raionul Sîngerei. În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) îndeamnă deținătorii de animale să aplice măsuri de precauție mai riguroase pentru a preveni răspândirea infecțiilor.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat pe 3 iulie că în perioada 20 - 26 iunie 2024, în țară au fost înregistrate un caz de rabie la vulpe și un caz de pestă porcină africană la porci domestici.

„În focarul cu pestă porcină africană au fost introduse măsuri de carantină  și totodată au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere. În acest context se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, controlul mișcării animalelor în interiorul țării și screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți”, anunță ANSA.

În acest context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă și în continuare deținătorii de animale să aplice măsuri de precauție mai riguroase.

Sursa foto: ANSA