Tânărul învinuit de omorul fetiței în vârstă de șapte ani din satul Recea a fost trimis pe banca acuzaților

Tânărul învinuit de omorul fetiței în vârstă de șapte ani din satul Recea a fost trimis pe banca acuzaților
Sursa foto: TVN

Tânărul în vârstă de 21 de ani, învinuit de omorul fetiței de șapte ani din satul Recea, a fost trimis pe banca acuzaților. Procuratura Generală (PG) anunță că urmărirea penală a fost finalizată, iar cauza penală a fost expediată în instanța de judecată.

Potrivit rechizitoriului, în seara zilei de 7 august 2023, învinuitul a auzit-o pe copila care îl striga pe fratele lui mai mare, cei trei fiind vecini.

Indignat de faptul că Iasmina l-a deranjat, tânărul a condus-o pe fetiță în încăperea auxiliară din gospodăria bunelului celor doi frați, unde a sugrumat-o. Potrivit PG, acesta nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Conform concluziilor experților judiciari psihiatri, la data comiterii infracțiunii, tânărul a acționat cu discernământ, avea capacitatea de a-și da seama de acțiunile sale și le putea dirija.

În cazul în care va fi găsit vinovat, învinuitul riscă 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Principalul suspect în cazul omorului fetiței din Recea va sta încă 30 de zile în arest preventiv
Tânărul de 21 de ani, din satul Recea, suspectat că acum o lună ar fi omorât o fetiță de 7 ani din aceeași localitate, va sta încă 30 de zile în arest preventiv, potrivit TVN. Decizia a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Drochia, sediul Rîșcani. Suspectul își va