Statul oferă granturi de până la 300.000 de dolari pentru investiții în sisteme de irigare. Cine poate aplica
Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (UCIP-IFAD) oferă granturi de până la 300.000 de dolari pentru investiții în infrastructura rurală de irigare. Beneficiari ai granturilor pot fi autoritățile publice locale în asociere cu grupurile interesate de mici fermieri, asociațiile utilizatorilor de apă, întreprinderile agricole formale la nivel de localitate.
Cei care aplică trebuie să corespundă mai multor criterii cum ar fi: numărul minim de beneficiari per cerere de finanțare trebuie să fie de cel puțin 5 mici fermieri, toți micii fermieri membri ai grupului client, trebuie sa fie înregistrați și să desfășoare activitate agricolă de producție și/sau prelucrare, desfășurată în apropierea proiectului de infrastructura, timp de cel puțin 1 an, fiecare membru al grupului client trebuie să prelucreze în total până la 50 ha (în proprietate și închiriat) ș.a. ce pot consultate AICI.
Grantul acordat va fi limitat la 300.000 de dolari per cerere eligibilă, plus contribuția Guvernului. Obiectul activității de dezvoltare a infrastructurii este finanțarea a 20 de scheme de irigare la scară mică cu minimum 20 de beneficiari fiecare și total minimum 400 de beneficiari, sau mai multe scheme de irigare la scară mică cu cel puțin 5 beneficiari, asigurând un număr minim de 400 de beneficiari în total. În cazul în care solicitanții intenționează sa implementeze proiecte mai mari de infrastructura, suma care va depăși fondurile disponibile va fi acoperită de beneficiari.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram
Pentru a aplica la proiect sunt necesare mai multe documente, printre care: formularul de aplicare, care se completează pe calculator și toate punctele sunt completate corespunzător, semnat și ștampilat de către reprezentantul grupului client și al Autoritatea Publice Locală, procesul-verbal de la adunarea tuturor membrilor grupului client cu Autoritatea Publica Locală, acordul Autorității Publice Locale privind întreținerea ulterioară a proiectului de infrastructură ș.a. ce pot fi găsite AICI.
Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD este o unitate creată de către Guvernul R. Moldova pentru implementarea programelor Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă (IFAD). Componentele acestor programe sunt implementate în conformitate cu procedurile stabilite și aprobate de către IFAD de comun acord cu Executivul de la Chișinău.