Sporirea capacităților de producție. Circa 50 de hectare de viță de vie, plantate de Combinatul de vinuri Cricova

Sporirea capacităților de producție. Circa 50 de hectare de viță de vie, plantate de Combinatul de vinuri Cricova
Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

Circa 50 de hectare de viță de vie vor fi plantate pe terenurile Combinatului de vinuri Cricova, în cadrul unui program național dedicat reabilitării viticulturii. Pe cele circa 50 de hectare sunt plantate soiuri selecte, potrivite pentru vinuri spumante.

Directorul general al Combinatului Cricova, Sorin Maslo, declară că în următorii 5-6 ani, reprezentanții combinatului planifică să cultive 670 de hectare. Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a participat la campania de plantare a viței de vie și a declarat că țara noastră va continua „să investească în calitatea strugurilor prin intermediul programelor de subvenționare”.

În anul 2023, Cricova a început pregătirile pentru plantarea a 672,4 hectare de teren, transferate în gestiune de către Ministerul Agriculturii împreună cu Agenția Proprietății Publice.

În prezent, din totalul de terenuri atribuite Combinatului de Vinuri „Cricova” S.A., 400 de hectare sunt deja prelucrarate, o parte din acestea fiind destinate tehnologiilor organice și sustenabile. Vinificatorii de la Cricova au hotărât să planteze soiuri internaționale precum Chardonnay, Glera, Pinot Noir, și autohtone - Fetească Albă și Viorica.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În octombrie 2023, Agenția Proprietății Publice (APP) a transmis Combinatului de vinuri „Cricova” o suprafață de 672,4 ha de teren, care urma a fi utilizat pentru sporirea capacităților de producție a companiei vitivinicole.

Combinatul de Vinuri „Cricova” S.A. se distinge pe plan național și internațional ca fiind un lider în vinificație, cu o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în 2022 de 20% și o majorare a profitului cu peste 50% în 2023.

Anul trecut, circa 70% din exporturile combinatului Cricova au fost destinate piețelor din UE, cu un volum de aproximativ 2 milioane de sticle vândute pe piața românească și 1,2 milioane în alte țări europene.

Combinatul de vinuri Cricova a exportat circa 70% din producție în UE, anul trecut
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) anunță că anul trecut circa 70% din exporturile Cricova au fost destinate piețelor din Uniunea Europeană. Potrivit MAIA, circa două milioane de sticle au fost vândute pe piața românească. „În ultimii ani, Uniunea Europeană a devenit un partene…