Serviciul Vamal a primit o donație de 1,3 milioane de euro din partea UE. Ce conține lotul

Serviciul Vamal a primit o donație de 1,3 milioane de euro din partea UE. Ce conține lotul
Sursa foto: Serviciul Vamal

Serviciul Vamal al R. Moldova a primit o donație în valoare de 1,3 milioane de lei din partea Uniunii Europene (UE). Donația include zece mijloace de transport și un lot impunător de echipamente IT.

Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a precizat că cele zece mașini sunt repartizate în cadrul subdiviziunilor aparatului central și în birourile vamale. Mai exact, este vorba despre Biroul Vamal Centru, Biroul Vamal Sud și Biroul Vamal Nord.

„Au fost proporțional distribuite la colegii care au nevoie de intervenții mai rapide”, a spus Talmazan.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, lotul conține și mai multe echipamente IT, inclusiv soft-uri care vor fi instalate la unele puncte de trecere.

„Proiectul implementat de OIM este unul transfrontalier, e în colaborare cu Serviciul Vamal din Ucraina și vizează fluxul de migranți. Deja sunt montate aceste sisteme de monitorizare video la posturile vamale Criva-Mămăliga, Otaci-Moghileov-Podolsk și la Palanca-Maiki-Udobnoe. În cele șase posturi vamale deja au fost amplasate sistemele de monitorizare video și cel mai important e acest soft care deja e instalat”, a spus Talmazan.

Evenimentul de donație a echipamentelor și mijloacelor de transport Serviciului Vamal al Republicii Moldova, în cadrul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană și implementate de către Organizația Internațională pentru Migrație a avut loc joi, 14 martie. La eveniment au participat conducerea Serviciului Vamal, cea a Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în țara noastră și șeful Delegației UE în R. Moldova, E.S. Janis Mazeiks.