Scandal imobiliar în capitală: 78 de familii luptă pentru propriile apartamente

Scandal imobiliar în capitală: 78 de familii luptă pentru propriile apartamente
Sursa foto: Ion Agachii

Aproape 80 de familii din capitală luptă să nu fie scoase din propriile apartamente, cumpărate acum câțiva ani, după ce instanța de judecată a declarat nulitatea actelor lor de proprietate. Compania de construcții pretinde că în conturile sale nu ajuns toți banii pentru apartamentele vândute. De cealaltă parte, locatarii spun că au achitat suma completă, iar compania ar fi anulat retroactiv bonurile de casă pentru a acoperi nereguli financiare interne.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Agenția IPN, locatarii au povestit că reprezentanții companiei „Elat Neocons” SRL, care a construit blocul din sectorul Botanica al capitalei, afirmă că actele de proprietate nu sunt valabile, iar locatarii nu au niciun drept asupra apartamentelor, deoarece în conturile firmei nu au ajuns toți banii pentru imobilele procurate.

Locatarii resping aceste acuzații, menționând că au plătit integral și la timp pentru apartamentele lor, având în posesie bonuri de casă și contracte de investiție. Mai mult, oamenii acuză compania de construcții că ar fi anulat retroactiv bonurile de casă, care atestau plata integrală a apartamentelor, fapt care a dus, într-un final, la decizia judecătorească de anulare a actelor de proprietate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit locatarilor, această anulare a bonurilor ar fi fost realizată în scopuri ilegale, pentru a acoperi nereguli financiare interne ale companiei și pentru a vindea doua oară apartamentele la prețuri mult mai mari decât cele achitate inițial. Conferința de presă a locatarilor a avut loc pe data de 7 aprilie, iar până astăzi, reprezentanții Elat Neocons nu a venit cu vreo reacție la acuzațiile lansate.

Cele 78 de familii din capitală, care luptă pentru propriile apartamente, se plâng că nu au fost informate corect despre procesul judiciar și că au aflat mai târziu despre hotărârile instanței, fiindu-le încălcate drepturile, inclusiv din cauza că nu au fost citați la ședințele de judecată.

Persoanele vizate au adunat dovezi de plată, contracte de investiție și bonuri de casă, și au făcut apel la autoritățile competente să verifice legalitatea deciziilor. Familii cer de la autorități să le asigure o procedură judiciară corectă și transparentă, care să nu permită abuzuri din partea firmelor de construcții și a altor entități implicate în astfel de tranzacții.