Șapte deputați, printre care Tauber și Bolea, nu vor putea participa la cinci ședințe ale Parlamentului

Șapte deputați, printre care Tauber și Bolea, nu vor putea participa la cinci ședințe ale Parlamentului
Sursa foto: captură video

Șapte deputați nu vor putea participa la cinci ședințe ale Parlamentului. Este vorba despre Vasile Bolea, Denis Ulanov, Marina Tauber, Irina Lozovan, Alexandr Nesterovschi, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

Decizia a fost luată cu votul a 57 de deputați ai fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate. Asta după ce cei șapte parlamentari au blocat tribuna și au împiedicat desfășurarea ședinței, în semn de protest pentru faptul că Igor Grosu a refuzat să ofere cuvântul lui Denis Ulanov și Vasile Bolea.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


„(...) Suntem în situația să aplicăm litera F - interzicerea participării la ședințele plenare pe durata de până la zece ședințe. Fac uz de dreptul meu de președinte a Parlamentului și propun să aplicăm sancțiunea de interzicere a participării la ședințele plenare pe durata a cinci ședințe”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Totodată, acesta a rugat secretariatul Parlamentului să informeze Serviciul de Protecție și Pază despre această decizie. Ședința Parlamentului a fost amânată pentru vineri, ora 10:00.