Săptămâna Anti-Bullying, desfășurată în toate școlile din ţară. Anunţul Ministerului Educaţiei
Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale vor fi informați despre consecințele și metodele de prevenire a bullying-ului, adică despre orice fel agresiune psihologică sau fizică care poate avea loc la şcoală.
În ultimii ani, fenomenul numit bullying, adică orice formă de violenţă verbală şi fizică, emoţională sau excludere, a prins amploare. Potrivit unor date statistice de anul trecut, cea mai alarmantă situație este în instituțiile de învățământ din Chișinău, unde fiecare al patrulea elev a fost victimă a acestui fenomen sau a asistat la situații de bullying.
Reprezentaţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) anunţă că, între 4-8 noiembrie în toate instituțiile de învățământ general din țară se va desfășura Săptămâna Anti-Bullying.
„În această perioadă în școli vor avea lor diverse activități de informare și educație pentru explicarea fenomenului, prezentarea consecințelor și metodelor de prevenire. Elevii vor fi antrenați în activități diverse, concepute pentru fiecare categorie de vârstă cum ar fi: ateliere de artă dedicate subiectului, vizionări de filme și materiale informative, discuții și alte acțiuni – toate pentru a promova empatia și toleranța în rândul copiilor”, transmite MEC, într-un comunicat.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
Amintim că, în luna februarie 2022, acest termen a fost introdus și în legislația națională. Potrivit Codului Educației, bullying-ul „este o formă de agresivitate care se manifestă în mod intenţionat, repetat şi prin dezechilibru de putere în relaţiile dintre copii, elevi sau studenţi şi care se referă la acele comportamente prin care un copil, un elev, un student ori un grup răneşte, dăunează, provoacă suferinţă, neputinţă sau aduce prejudicii demnităţii umane.”