R. Moldova va împrumuta 40 de milioane de euro pentru modernizarea domeniului forestier

R. Moldova va împrumuta 40 de milioane de euro pentru modernizarea domeniului forestier
Foto: ziar.md

R. Moldova va beneficia de un împrumut în valoare de 40 de milioane de euro din partea Agenției Franceze pentru Dezvoltare, pentru reformarea și modernizarea domeniului forestier. Parlamentul a votat în ședința din 26 aprilie, în prima lectură, pentru ratificarea unui acord de facilitate de credit care prevede acest lucru.

„În perioada 2024-2025, Republica Moldova ca beneficia de un împrumut în valoare de 40 de milioane de euro, acordat în două tranșe. De asemenea, țara noastră va primi și un grant de 1,2 milioane de euro. Împrumutul este acordat Republicii Moldova pentru 15 ani, cu o perioadă de grație de 5 ani”, anunță Legislativul.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Acordul de facilitate de credit dintre R. Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare a fost semnat la Paris la 7 martie 2024. Reformarea și modernizarea domeniului forestier urmează a fi realizate în conformitate cu reglementările și acquis-ul Uniunii Europene. Documentul urmează a fi votat în lectura a doua.

R. Moldova împrumută 40 de milioane de euro, pentru păduri
Franța acordă R. Moldova un credit în valoare de 40 de milioane de euro, pentru fortificarea sectorului forestier din țară.