R. Moldova scade în clasamentul celor mai fericite țări din lume. Cine conduce topul al 7-lea an la rând

R. Moldova scade în clasamentul  celor mai fericite țări din lume. Cine conduce topul al 7-lea an la rând
Sursa foto: khunkorn de la khunkorn

R. Moldova a scăzut în clasamentul celor mai fericite țări din lume, arată noul raport mondial al fericirii, publicat anual pe 20 martie, de Ziua Internaţională a Fericirii a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Astfel, țara noastră este pe locul 71, comparativ cu 63 de anul trecut.

Raportul arată că țările nordice se mențin pe poziție. Și în acest an Finlanda este pe primul loc și conduce topul pentru al șaptelea an consecutiv, scrie CNN. SUA a ieșit din top 20, pentru prima dată în 12 ani de când este publicat raportul. Potrivit sondajului, tinerii din America de Nord sunt mai puțin fericiți decât bătrânii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Având în vedere războiul cu Hamas, Israelul se află pe locul 5, deși țara se află în top 10 din 2022. Autorii raportului subliniază că clasamentele sale se bazează pe o medie de trei ani, ceea ce deseori scade efectul „evenimentelor cataclismice care au loc într-un anumit an”.

Țările vecine, România și Ucraina, sunt pe locul 32, și respectiv, 105. Iată țările care sunt în top 20: Finlanda, Danemarca, Islanda, Suedia, Israel, Olanda, Norvegia, Luxemburg, Elveția, Australia, Noua Zeelandă, Costa Rica, Kuwait, Austria, Canada, Belgia, Irlanda, Cehia, Lituania și Marea Britanie.