
Primii struguri autohtoni din an au fost scoși în vânzare. Cât costă un kilogram
Strugurii au început să fie comercializați în piețele din Chișinău, iar prețurile pornesc de la 25 de lei pentru un kilogram. Totodată, cumpărătorii au în această perioadă o gamă mai variată de fructe de sezon, iar unele produse înregistrează ușoare ieftiniri comparativ cu săptămâna trecută, transmite Agenția Informațională de Stat „Moldpres”.
Piersicii și caisele au înregistrat o scădere ușoară – de la 50–60 lei/kg până la 45–50 lei/kg. Prunele au scăzut la preț și se găsesc cu 15 lei/kg. Murele și afinele s-au ieftinit considerabil: dacă săptămâna trecută afinele costau 150 lei/kg, acum prețul este de 120 lei/kg. Murele au coborât de la 80 la 40 lei/kg.
Roșiile se găsesc de la 25 lei, iar castraveții își mențin prețul, variind între 10 și 40 lei/kg, în funcție de mărime și calitate. Pepenele verde costă 5 lei/kg, iar cel galben, între 10–18 lei/kg, identic cu săptămâna trecută. Porumbul dulce rămâne la 7–8 lei bucata, scrie sursa citată.
La fel, prețurile pentru vinete (15–20 lei), cartofi (13–15 lei), ceapă, morcovi, dovlecei și ardei (între 10 și 20 lei/kg) nu au suferit modificări. Usturoiul, una dintre cele mai scumpe legume, rămâne la 60 lei/kg, în scădere față de 80 lei în urmă cu două săptămâni.
Legăturile de pătrunjel, mărar sau leuștean se vând cu 5 lei, iar țelina cu 3 lei. În sectorul lactatelor, brânza de vaci se menține la 60 lei/kg, iar cea de oi – de la 130 la 140 lei/kg. Ouăle continuă să fie vândute cu prețuri cuprinse între 15 și 30 lei pentru 10 bucăți.
O ușoară scumpire a fost înregistrată la peștele proaspăt, care a ajuns la 78 lei/kg. Carnea, în schimb, își păstrează prețurile constante.