Peste 1.400 de tineri vor fi încorporați în această primăvară în serviciul militar

Peste 1.400 de tineri vor fi încorporați în această primăvară în serviciul militar
Sursa foto: army.md

Cabinetului de miniștri a aprobat în ședința din 10 aprilie o decizie privind încorporarea a 1.450 de recruți, pentru îndeplinirea serviciului militar în termen în Armata Națională, precum și a 10 recruți pentru serviciul militar cu termen redus.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, declară că încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen se efectuează anual, în conformitate cu Legea cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei.

„Încorporarea se desfășoară de două ori pe an, pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării, în perioadele aprilie-iulie și, respectiv, octombrie-ianuarie. Potrivit documentului, recruții urmează să fie examinați medical de către comisiile medico-militare de pe lângă organele administrativ-militare, în volumul şi modul prevăzute de legislație”, anunță Ministerul Apărării.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus - 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Potrivit Legii cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei, vârsta-limită până la care cetățenii pot fi încorporați în serviciul militar în termen este de 27 de ani. Cetățenii care nu au fost încorporați în serviciul militar în termen până la atingerea vârstei de 27 de ani sunt trecuți în rezerva Forțelor Armate.