Pădure mistuită de flăcări. Reprezentanții Ministerului Mediului merg astăzi la Cahul

Pădure mistuită de flăcări. Reprezentanții Ministerului Mediului merg astăzi la Cahul
Sursa foto: IGSU/Telegram

După incendiul devastator de la Cahul, din după-amiaza zilei de luni, 15 iulie, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a anunțat că o echipă de la Ministerul Mediului și responsabilii de la Agenția „Moldsilva” vor merge marți la fața locului pentru a evalua situația din teren și a determina măsurile necesare pentru prevenirea incendiilor și restabilirea pădurii afectate.

Ministrul Sergiu Lazarencu a făcut apel către toți cetățenii să fie extrem de vigilenți și responsabili, deoarece canicula sporește riscul de incendii și extinderea rapidă a acestora.

„Fac apel către toți cetățenii să fie extrem de vigilenți și responsabili. Canicula sporește riscul de incendii și extinderea rapidă a acestora. Evitați activitățile care pot genera foc deschis în natură și respectați cu strictețe regulile de prevenire a incendiilor. Fiecare neatenție poate provoca o tragedie nu doar pentru mediu, dar și pentru localnici”, a scris Lazarencu pe pagina sa de Facebook.

Astfel, marți dimineața, 16 iulie, o echipă de la Ministerul Mediului al Republicii Moldova și Agenția „Moldsilva” va merge la Cahul pentru a evalua situația din teren, a stabili suprafața arsă și a determina măsurile necesare pentru prevenirea incendiilor și restabilirea pădurii afectate.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat luni seara că incendiul devastator de la periferia municipiului Cahul a mistuit o suprafață de peste 6 hectare de pădure de salcâm, pini și stejar. Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de luni, 15 iulie. Echipele de intervenție, autoritățile locale, dar și angajații Î.S. Silva-Sud Cahul au luptat cu flăcările mai bine de 5 ore.

IGSU a îndemnat populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație uscată. Cetățenii sunt îndemnați să nu dea foc vegetației uscate, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe în preajma spațiilor forestiere.

În timpul odihnei în spații forestiere persoanele sunt îndemnate de salvatori să stingă rugurile și mangalurile la plecare, dar şi să nu lase nesupravegheate sursele de foc deschis.

Maturii sunt îndemnați să acorde atenție maximă copiilor și să nu le permită jocul cu focul pentru evitarea producerii incendiilor. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Incendiu uriaș la Cahul. Șase hectare de pădure au fost mistuite de flăcări. Apelul făcut de primarul orașului
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit, luni după amiază, 15 iulie, pentru a stinge flăcările ce au cuprins o pădure și o zonă de iarbă uscată în municipiul Cahul. Șase echipe de pompieri și cinci unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale a…