Oaspeții și locuitorii capitalei sunt invitați la cea de-a treia ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău”. Programul evenimentelor

Oaspeții și locuitorii capitalei sunt invitați la cea de-a treia ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău”. Programul evenimentelor
Sursa foto: Primăria Municipiului Chișinău

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt invitați, în perioada 14 - 17 iulie, la Festivalul „Te salut, Chișinău”, dedicat marcării a 587 de ani de la prima atestare documentară a Chișinăului. Manifestările cultural-artistice vor fi organizate pe Strada Pietonală „Eugen Doga”, anunță Primăria Chișinău.

Potrivit autorităților municipale, vineri, pe 14 iulie, la inaugurarea celei de-a treia ediții a festivalului va fi organizată „Hora Chișinăului”, cu participarea mai multor artiștilor. Pe scenă vor evolua Orchestra Fraților Advahov, Zinaida Julea, Fuego, Gabriel Nebunu, Maria Iliuț și „Crenguța de iederă”, Nicolae Gribincea și „Plăieșii”.

Pe 15 iulie va avea loc un concert de muzică clasică și divertisment, susținut de Orchestra municipală de cameră „Camerata Chișinău”, dirijată de Cristian Spătaru. Soliști: Natalia Tanasiiciuc, Igor Țurcanu, Igor Podgoreanu. La eveniment va fi prezent și marele compozitor Eugen Doga.

Duminică, 16 iulie, pe scenă vor urca DARA, Satoshi, Misha Miller, Radu Dolgan, Ana Cernicova, Vladimir Fotescu, Aliona Triboi, Gicu Cimbir, Ana Odobescu, Orchestra AVANTI și Vladimir Fotescu și alții. Invitata specială este ANDRA.

Autoritățile municipale nu au precizat ora la care vor începe evenimentele din 14, 15 și 16 iulie.

Luni, pe 17 iulie, de la ora 17:00, locuitorii și oaspeții capitalei vor sărbători cei 587 de ani ai Chișinăului în Scuarul „Mihai Eminescu”. În program: lansare de carte, poezie, muzică, pictură, proiecții de filme, anunță Primăria Chișinău.

Prima menţiune documentară a Chişinăului ca localitate datează din 17 iulie 1436 (Chișinăul lui Acbaș). A doua mențiune documentară, în ordine cronologică, datează din 1466, în documentul de proprietate, eliberat de Ștefan cel Mare, prin care confirmă unchiului său Vlaicu Pârcălab de Cetatea Albă, o seliște, cu întreaga moșie și cu moară.