O substație electrică din Rostov și un depozit de petrol din Volgograd au fost atacate cu drone

O substație electrică din Rostov și un depozit de petrol din Volgograd au fost atacate cu drone
Colaj. Captură video: Новая газета Европа/ Telegram

Cinci regiuni din Rusia au fost atacate cu drone în cursul nopții de luni spre marți, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis o ripostă la atacul masiv cu rachete soldat cu 37 de morți.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în noaptea de 9 iulie, sistemele de apărare aeriană au doborât trei drone deasupra regiunii Belgorod, șapte deasupra regiunii Kursk și două deasupra regiunii Voronej. Alte 21 de drone au fost distruse în regiunea Rostov și cinci deasupra regiunii Astrahan.

În urma atacurilor, a fost avariată o substație electrică în regiunea Rostov și un depozit de petrol în regiunea Vologdad. Aeroporturile din Astrahan și Volgograd și-au sistat activitatea temporar activitatea din cauza atacului cu drone.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pe 8 iulie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra orașelor din Ucraina. La Kiev, rachete au lovit spitalul de copii Ohmatdit, cea mai mare instituție medicală de acest fel din țara vecină. Ministerul rus al Apărării a pasat vina pe partea ucraineană, menționând că asupra spitalului a căzut o rachetă de apărare ucraineană.

Drept răspuns la aceste afirmații, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski - care a întreprins luni o vizită de lucru la Varșovia, a acuzat Kremlinul de cinism și a declarat că partea ucraineană le va răspunde pe măsură „monștrilor din Rusia”. Totodată, liderul de la Kiev a anunțat că Ucraina inițiază convocarea unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.