Ministrul Mediului desemnat depune jurământul de învestire în funcție

Ministrul Mediului desemnat depune jurământul de învestire în funcție
Sursa foto: Facebook/Sergiu Lazarencu

Ministrul Mediului desemnat, Sergiu Lazarencu, depune joi, 14 martie, jurământul de învestire în funcție, în prezența președintei R. Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean. Sergiu Lazarencu a fost desemnat ministru al Mediului, după demisia Rodicăi Iordanov.

Transmisiunea live poate fi urmărită AICI.

Sergiu Lazarencu este deputat în Parlamentul R. Moldova la primul mandat, membru al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). În perioada 2010 - 2014, a fost membru al Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), iar din 2016 este membru PAS.

Potrivit CV-ului, Lazarencu a activat, din 2008 până 2019, în domeniul privat în calitate de manager comercial și director. În 2020 a ajuns în fotoliul de viceprimar al comunei Stăuceni.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pe 13 martie, prim-ministrul țării, Dorin Recean, a anunțat o schimbare la conducerea Ministerului Mediului. Recean nu a explicat motivul schimbării, dar a menționat că „apreciază lucrurile începute la minister” și că este esențial ca „proiectele importante de mediu să prindă un ritm accelerat”.

Iordanca-Rodica Iordanov, care până pe 13 martie a ocupat funcția de ministră a Mediului, a declarat că a depus cererea de demisie din dorința de a se „concentra pe proiectele de viitor”, care îi sunt „aproape de inimă”.

Ministrul Mediului desemnat, Sergiu Lazarencu, va depune joi jurământul de învestire în funcție
ACTUALIZARE 17:30 Ministrul Mediului desemnat, Sergiu Lazarencu, va depune joi jurământul de învestire în funcție, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. ACTUALIZARE 15:59 / Iordanca-Rodica Iordanov și-a comentat demisia într-o postare publicată pe rețelele sociale și a precizat că…