„Mica Toscana din Moldova”: Un nou traseu de drumeție, lansat la o cramă din raionul Ungheni

„Mica Toscana din Moldova”: Un nou traseu de drumeție, lansat la o cramă din raionul Ungheni
Sursa foto: Roman Friptuleac

În țara noastră a apărut un nou traseu turistic, intitulat „Mica Toscana din Moldova”. Aceste unește Crama Mircești, din raionul Ungheni, cu punctul de trecere a frontierei Sculeni și face parte din ITER VITIS Wine Route, încurajând cooperarea transfrontalieră cu România.

Potrivit Teleradio-Moldova, traseul are o lungime de circa 80 de kilometri, iar itinerarul include peste 20 de atracții turistice.

„Acest traseu este creat pentru amatorii de drumeții, ciclism sau cu o plimbare cu ATV sau cu automobilul, pentru că traseele sunt proiectate pe drumuri locale, cu cât mai puține intersecții cu drumuri naționale, mă refer la securitatea bicicliștilor. Este un traseu care oferă siguranță maximă, practic din trei în trei kilometri fiind și puncte de alimentare, magazine sătești, spitale”, a afirmat președintele Asociației Sportive, Iulian Bercu.

Organizatorii spun că își doresc să extindă traseul până la Iași, unde sunt câteva crame și locații turistice, care să fie incluse într-un circuit mai mare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Fiind o țară vitivinicolă și având peste 200 de crame, suntem și membrii ai Federației ITER VITIS, federația internațională a rutelor vinului, și cu acest aspect, ne dorim să extindem acest traseu vitivinicol, de ciclism și drumeție și împreună cu România să îl dezvoltăm și să îl extindem pe piața română, astfel ca turiștii care vin să viziteze România, să își extindă sejurul și în R. Moldova”, susține directorul Asociației Națională Turism Intern, Elena Stepanov.

Călătorii vor fi ghidați de panouri informative amplasate de-a lungul traseului și vor putea utiliza itinerarul disponibil pe o platformă online.

Traseul a fost dezvoltat cu sprijinul Proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală, susținut de USAID, ca parte a angajamentului de a contribui la dezvoltarea durabilă a turismului în R. Moldova.

Până în prezent, în țara noastră au fost dezvoltate 17 rute de aventură și experiență soft, însumând peste 400 de kilometri de trasee de drumeție și ciclism care leagă peste 90 de obiective turistice.