MEC lansează platforma „Haptilica”, cu ajutorul căreia elevii vor interacționa fizic cu conținutul digital

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) al R. Moldova a anunțat vineri că a fost lansată, în premieră, platforma educațională pilot „Haptilica” ce va permite elevilor de a interacționa fizic cu conținutul digital. Așadar, cu ajutorul platformei, elevii ar urma să însușească mai bine informația la disciplinele precum matematica, fizica, chimia, biologia, geografia și istoria.
Ministerul Educației și Cercetării, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și compania Bloomcoding au semnat astăzi Memorandumul de Înțelegere care marchează lansarea pilotării platformei „Haptilica”. Pentru început, platforma va fi pilotată în Rețeaua Școlilor Model și în alte instituții gimnaziale din R. Moldova.
Inițiativa urmărește stimularea interesului față de procesul de învățare, creșterea frecvenței participării la ore și consolidarea relației dintre cadrele didactice și elevi.
Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM
Evaluarea rezultatelor proiectului pilot va avea la bază un set de indicatori, care includ nivelul de implicare al elevilor, progresul în dezvoltarea competențelor, performanțele obținute la testările naționale și internaționale, precum și gradul de satisfacție al cadrelor didactice și al elevilor
Pe viitor, obiectivul autorităților este de a integra platforma educațională „Haptilica” în 100 de școli, devenind prima inițiativă la nivel mondial care introduce tehnologia haptică și realitatea augmentată în procesul de predare și învățare.


