Luptătorul Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Mesajul președintei Maia Sandu

Luptătorul Victor Ciobanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Mesajul președintei Maia Sandu
Imagine simbol

Victor Ciobanu a devenit al nouălea sportiv moldovean care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Luptătorul de stil greco-roman și-a asigurat cota de participare la Olimpiada de Vară după ce a acces în finala categoriei de greutate de până la 60 kg a turneului preolimpic, care se desfășoară la Baku, Azerbaidjan.

În ultimul act, Victor Ciobanu îl va întâlni pe turcul Enes Bașar, precizează Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Anterior, discipolul lui Mihai Cucul l-a învins pe israelianul Melkamu Fetene, lituanianul Justas Petravicius și belarusul Hleb Makaranka.

„Felicitări luptătorului de stil greco-roman Victor Ciobanu, care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, reușind să ajungă în finala turneului preolimpic de calificare de la Baku. Îi felicit și pe luptătorii echipei naționale de para-judo pentru victoriile de la Grand Prix-ul din Antalya”, a transmis președinta Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, sportivii noștri reușesc să aducă nu doar medalii, dar și multă bucurie și recunoaștere internațională, de aceea munca lor trebuie răsplătită.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Le urez succes tuturor sportivilor deja calificați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, printre ei și Oleg Crețul cu Ion Basoc. Iar pentru cei care urmează să se califice în lunile următoare, ținem pumnii strânși. Suntem alături de voi și credem în victoria voastră”, a conchis Maia Sandu.

Amintim că, pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, Guvernul va acorda următoarele premii de performanță:

  • pentru medalia de aur - 3 milioane de lei;
  • pentru locul II - 2,6 milioane de lei;
  • pentru locul III - 2 milioane de lei;
  • pentru locurile IV-VIII - între 600 și 200 de mii de lei.

Totodată, proiectul mai prevede acordarea premiilor pentru antrenorii care au antrenat sportivii premianți timp de patru ani, dar și pentru personalul asistent care le-au acordat asistență medicală și kinoterapeutică timp de patru ani, pînă la desfășurarea Jocurilor Olimpice sau Paralimpice.