La Edineț încep lucrările de construcție a Complexului sportiv multifuncțional

La Edineț încep lucrările de construcție a Complexului sportiv multifuncțional
Sursa foto: adrnord.md

În municipiul Edineț au fost lansate, pe 25 aprilie, lucrările de construcție a Complexului sportiv multifuncțional. Proiectul este finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

La evenimentul de lansare a lucrărilor de construcție au participat primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru, ministrul Infrastructurii, Andei Spînu, directoarea Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Maria Prisacari și reprezentanți ai autorităților locale.

Conform contractului, complexul sportiv multifuncțional urmează să fie construit în decurs de 22 de luni de la primirea ordinului de începere a execuție de către antreprenorul responsabil.

Astfel, pe strada Șoseaua Bucovina 33/B din municipiul Edineț se vor construi un bazin de înot, un bazin de înot pentru copii și o sală sportivă multifuncțională. Potrivit autorității din Edineț, proiectul va contribui la îmbunătățirea infrastructurii regionale pentru dezvoltarea sportului și punerea în valoare a patrimoniului sportiv în nordul țării.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord declara anterior că de viitorul complex multifuncțional sportiv vor beneficia circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni, precum și turiștii.

De asemenea, printre beneficiarii proiectului se mai numără cel puțin 10 agenți economici, care vor putea dezvolta afaceri în domeniul turismului sportiv, cel puțin 5 școli sportive din orașele Edineț, Briceni, Ocnița, Râșcani, Dondușeni. Totodată, cel puțin 500 de elevi vor practica în mod regulat sportul în viitorul complexul multifuncțional sportiv.

Valoarea totală a proiectului constituie 32.592.49 de lei, din care 27.051.773 de lei din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală și 5.540.724 de lei – contribuția Primăriei Edineț.