La Chișinău va avea loc o nouă ediție a expoziției internaționale Moldagrotech: Participă opt țări

La Chișinău va avea loc o nouă ediție a expoziției internaționale Moldagrotech: Participă opt țări
Sursa foto: Moldagrotech

Cele mai noi și performante tehnologii în domeniul agriculturii vor fi prezentate, în perioada 13 - 16 martie 2024, în cadrul unei noi ediții a expoziției Internaționale Specializate de Mașini, Echipamente și Tehnologii pentru Sectorul Agricol - Moldagrotech. Târgul va reuni peste 100 de participanți din opt țări. Evenimentul este găzduit de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, anunță Ministerul Agriculturii.

Moldagrotech 2024 va aduna expozanți din 8 țări: R. Moldova, Austria, Italia, Letonia, Polonia, România, Ucraina și Ungaria. Oaspeții vor pune la dispoziția agricultorilor un spectru vast de tehnologii de ultimă oră, destinate îmbunătățirii și optimizării operațiunilor agricole.

„Expoziția cuprinde o ofertă vastă de mașini și echipamente agricole, tehnologii moderne, soluții pentru creșterea intensivă a culturilor, îngrășăminte, produse de protecție a plantelor și material semincer. Prezentările și demonstrațiile de echipamente moderne vor avea loc pe tot parcursul celor 4 zile de expoziție, oferind o platformă pentru schimbul de experiențe și cunoștințe între profesioniști”, anunță Ministerul Agriculturii.

Un accent sporit este pus pe digitalizarea agriculturii, cu prezentarea Smart Agri Arena, un spațiu dedicat aplicațiilor, soluțiilor digitale și tehnologiilor sofisticate pentru o agricultură de precizie.

De asemenea, cu sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, în cadrul expoziției se va desfășura concursul „Util pentru Moldova”, organizat pentru a valorifica echipamentele, tehnologiile și materialele performante pentru agricultură.

Totodată, expoziția oferă oportunități de școlarizare în agricultură. În acest sens, vor fi organizate seminare, mese rotunde și discuții. Tinerii specialiști sunt invitați să participe la conferința Agrogenerația, unde vor fi prezentate tendințele actuale în domeniu de către studenții Universității Tehnice din Moldova.

Vizitatorii sunt așteptați la inaugurarea evenimentului: miercuri, 13 martie 2024, ora 11:00, la pavilionul nr.2.