Japonia oferă burse pentru studenții internaționali care doresc să învețe la universitățile japoneze

Japonia oferă burse pentru studenții internaționali care doresc să învețe la universitățile japoneze
Sursa foto: Andrea Piacquadio/Pexels

Guvernul Japoniei oferă burse pentru studenții internaționali care își doresc să învețe la universitățile japoneze, în cadrul Programului de burse pentru 2025. Cererile pentru bursa „Research Student” trebuie depuse la Ambasada Japoniei în R. Moldova până cel târziu vineri, 17 mai 2024. Cererile trimise prin e-mail nu vor fi acceptate.

Ghidul programului și Formularele de aplicare sunt disponibile AICI. Reprezentanții Ambasadei Japoniei în R. Moldova atenționează că cererile din care vor lipsi documentele necesare vor fi descalificate automat.

„Toate documentele de aplicare vor fi examinate de către Ambasadă. Candidații preselectați vor fi invitați să susțină examen în scris scrise. Subiectele pentru examenele scrise sunt cele indicate în Ghidul programului. Data și locul de desfășurare a examenelor vor fi comunicate candidaților preselectați”, anunță Ambasadei Japoniei în R. Moldova.

Cererea urmează a fi depusă la Ambasada Japoniei în R. Moldova, Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare 73/1.

Condiții de aplicare

  1. Solicitanții trebuie să dețină cetățenia unei țări care are relații diplomatice cu Japonia. Persoanele cu dublă cetățenie, una dintre care este cea japoneză, sunt eligibile, cu condiția să aleagă naționalitatea celeilalte țări și să renunțe la cetățenia japoneză.
  2. Candidații trebuie să fie născuți după 2 aprilie 1990.
  3. Pentru a fi admiși la un curs de masterat sau de doctorat la o școală universitară japoneză la care doresc să se înscrie pentru prima dată, solicitanții trebuie să aibă diplomă de licență sau diplomă de master sau a unei universități din alte țări decât Japonia.
  4. Solicitanții trebuie să fie dispuși să învețe limba japoneză și să fie interesați de Japonia.
  5. Solicitanții trebuie să prezinte un certificat de sănătate semnat de un medic care să ateste că nu suferă de afecțiuni fizice sau psihice care să împiedice procesul de studiu.

Mai multe detalii despre program și condițiile de depunere a cererii găsiți AICI.