Înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătorii Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
Colaj ziar.md

Echipa R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris a devenit mai mare. Acest lucru se datorează calificării înotătorilor Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki, care și-au asigurat participarea datorită rezultatelor obținute în cadrul Campionatului European de înot de la Belgrad, Serbia. Competiția s-a desfășurat în perioada 17 – 23 iunie, precizează Federația Independentă de Sporturi Nautice (FISN).

„Campionatul, desfășurat în ajunul Jocurilor Olimpice, a identificat doi sportivi care s-au calificat conform evaluării punctelor World Aquatics pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris. Сonform cotelor alocate de Federația Internațională World Aquatics, locurile au fost primite de maestrul internațional al sportului Tatiana Salcuțan și maestrul internațional al sportului Pavel Alovațki”, au comunicat reprezentanții Federației.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Tatiana Salcuțan s-a plasat pe locul zece în semifinala la distanța de 200 m spate, cu rezultatul 2.12.73. La rândul său, Pavel Alovațki a înregistrat cel mai bun rezultat al europenelor de la Belgrad pe distanța de 400 m stil liber, unde a înregistrat rezultatul de 3.57.80 și s-a clasat pe locul 14.

„Competiția s-a desfășurat în bazinul deschis în condiții de căldură de 40 de grade și sportivilor le-a fost greu să se adapteze, ceea ce a afectat rezultatele. Unii sportivi au fost nevoiți chiar să se retragă de la distanțele declarate. Cu toate acestea, sportivii noștri au participat la 5 semifinale, clasându-se printre cei mai buni 16 sportivi din Europa”, a precizat FISN.

Jocurile Olimpice de la Paris încep pe 26 iulie şi vor dura până la 11 august. Acum, echipa R. Moldova este formată din 18 sportivi. Anterior, Comitetul Național Olimpic și Sportiv anunța că acestora li se pot alătura alți trei judocani, a căror prezență va fi confirmată oficial la începutul lunii iulie.