Încă o medalie pentru R. Moldova la Campionatul European de lupte pentru sportivii sub 23 de ani

Încă o medalie pentru R. Moldova la Campionatul European de lupte pentru sportivii sub 23 de ani
Sursa foto: Ministerul Educației și Cercetării

Republica Moldova mai are o medalie de bronz la campionatul european de lupte rezervat sportivilor sub vârsta de 23 de ani, care s-a desfășurat la Baku, Azerbaidjan. Performanța aparține Maestrului Internațional al Sportului Ion Demian, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Sportivul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale l-a învins în finala mică pe ucraineanul Denys Sahaliuk cu 16-6  și a completat podiumul de premiere în categoria de greutate de până la 92 kg.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Aceasta este a treia medalie de bronz cucerită de luptătorii noștri de stil liber la ediția din acest an a Campionatul European de lupte, U-23, care a avut loc în capitala Azerbaidjanului. Anterior, Serghei Cîlcic (65 kg) și Constantin Chirilov (70 kg) au intrat și ei în posesia medaliilor de bronz.

Lotul național de lupte libere s-a clasat pe locul trei printre națiuni în cadrul acestei competiții. Totodată, naționalele de lupte greco-romane și cele de lupte feminine sau clasat pe locurile patru în clasamentul pe națiuni.