În weekend, Poliția a documentat peste 2.800 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere

În weekend, Poliția a documentat peste 2.800 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere
Sursa foto: Poliția R. Moldova 

În weekend, pe 23 și 24 martie, inspectorii de patrulare au documentat peste 2.800 de încălcări ale regulamentului circulației rutiere pe drumurile din țară. Potrivit Poliției, 33 de șoferi au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate, iar 1.667 de șoferi documentați pentru depășirea limitei de viteză.

„Peste 2800 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere, depistate de inspectorii de patrulare în weekend. Cea mai frecventă încălcare a fost depășirea limitei de viteză – 1667 de șoferi documentați”, anunță Poliția.

De asemenea, 306 șoferi nu au respectat indicatorul de semnalizare rutieră, 98 au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță, 387 au oprit în locuri interzise, 33 au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate, dintre care 12 în stare de ebrietate avansată, iar 68 nu au acordat prioritate legală pietonilor.

Polițiștii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au intervenit în 135 de cazuri, apeluri parvenite la numărul unic de urgență 112. Șoferii sunt îndemnați să respecte cu strictețe regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, precum și indicațiile polițiștilor de patrulare.