În atenția călătorilor! Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat

În atenția călătorilor! Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat
Sursa foto: Serviciul Vamal

(Update 15:17) Drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița a fost deblocat, iar circulația mijloacelor de transport a fost reluată în regim normal, anunță Serviciul Vamal.

(Update 12:00) Drumul de acces spre postul vamal Leușeni a fost blocat, anunță Serviciul Vamal. Circulația vehiculelor este imposibilă în contextul protestelor organizate de fermieri.

În această situație, călătorii sunt îndemnați să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PVFI Sculeni, PVFI Costești sau PVFI Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri.

(Știre inițială) Serviciul Vamal al R. Moldova recomandă cetățenilor și transportatorilor să evite traversarea prin postul vamal Leușeni-Albița, în contextul unui nou protest al fermierilor.

„În contextul protestelor anunțate de fermieri, nemijlocit blocarea drumului de acces spre postul vamal de frontieră Leușeni, recomandăm transportatorilor și călătorilor să opteze din timp pentru alternativele disponibile, cum ar fi: PVFI Sculeni, PVFI Costești sau PVFI Leova-Bumbăta, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, a notat Serviciul Vamal.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Fermierii au anunțat joi că vor continua protestele. Aceștia au atenționat că vor bloca drumul de acces spre postul vamal Leușeni-Albița, dar și mai multe drumuri naționale.

Joi, 22 februarie, fermierii au reluat protestele, nemulțumiți de amânarea ședinței cu ministrul Agriculturii. Aceștia au blocat mai multe drumuri naționale, dar și cel de acces spre postul vamal Leușeni-Albița.

Anterior, blocul proeuropean alcătuit din partidele Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a cerut demisia lui Vladimir Bolea, după negocierile eșuate cu fermierii.

În opinia politicienilor, reacția întârziată a ministrului „face ca cea mai importantă ramură a economiei naționale să se sufoce și se creează impresia că autoritățile provoacă în mod intenționat falimentarea fermierilor autohtoni”.

Amintim că fermierii protestatari au avut marți, 20 februarie, o întâlnire cu premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, unde a fost prezentat mecanismul de susținere pentru producătorii de cereale afectați de crizele din ultimii ani. Fiind nemulțumiți de rezultatele întrevederii, agricultorii au stabilit o nouă discuție pentru ziua de miercuri, 21 februarie, începând cu ora 14:00.