FOTO/ Percheziții la sediul „Echipei lui Ilan Șor” din Comrat și la mai mulți activiști. Șase persoane, reținute

FOTO/ Percheziții la sediul „Echipei lui Ilan Șor” din Comrat și la mai mulți activiști. Șase persoane, reținute
Sura foto: CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) a efectuat astăzi 17 percheziții la Comrat. Ofițerii anticorupție au descins la sediul organizației teritoriale a unei formațiuni politice, dar și la domiciliile unor activiști, șase persoane fiind reținute. Potrivit fotografiilor publicate de CNA, este vorba despre sediul „Echipei lui Ilan Șor”, lucru despre care anterior a raportat și presa din UTA Găgăuzia.

Potrivit CNA, acțiunile au avut loc în cadrul unei cauzei penale pornite pe fapte de spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Mai exact, au fost investigate acțiunile de mobilizare a persoanelor pentru participarea la proteste organizate, achitarea salariilor pentru activiștii formațiunii și a transportatorilor de pasageri, precum și achitarea unor suplimente bănești prin intermediul cardurilor bancare „MIR”, emise de entități bancare din Rusia.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat sume de bani, în lei și valută, purtători de informații și zeci de carduri bancare. Șase persoane au fost reținute de ofițerii CNA și procurori, urmând să fie plasate în izolatorul Inspectoratului de Poliție Cahul pentru 72 de ore.

Anterior, în jurul orei 9, canalul de Telegram Gagauzia 24 a anunțat că la sediul „Echipei lui Ilan Șor” din Comrat au loc percheziții și a publicat mai multe imagini de la fața locului.